Dalam Artikel Ini:

Terbuka lebih besar untuk mendapatkan cahaya semulajadi sambil menghormati yang dibina, inilah yang dicari oleh pembaca kami. Kerja kompleks yang menggabungkan saiz batu dan batu.

Pemulihan rumah geganti di Périgord

Ia berada di Dordogne bahawa Manon Doucet mendapati rumah impiannya, sebuah bekas penginapan latihan "di mana segala-galanya perlu dilakukan". Dibantu oleh teman dan keluarganya, dia berjanji untuk mengubahsuainya dengan syarat: menghormati seni bina Perigord. Di dalam, pembaca kami merancang susunan kontemporari yang melibatkan cahaya semula jadi. Oleh itu, ia mengusahakan kerja-kerja utama untuk membuka dan mengembangkan ruang-ruang: "Kami membuka fasad yang menghadap ke selatan untuk meringankan ruang tamu dan kami juga merancang untuk menembaki salah satu tongkat.". Dan, menghormati warisan yang mewajibkan, "Tidak ada persoalan memasang tingkap gelongsor yang tidak seimbang, yang akan menyimpang bangunan itu. Kami memilih untuk memperbetulkan identik dengan mengelilingi batu dan briket", termasuk lintel pintu masuk yang dihiasi dengan senjata yang diukir.

Stesen relay Perigord diubahsuai: perigord

Rumah dalam jusnya sendiri, dikelilingi oleh tumbuh-tumbuhan yang ditinggalkan ditinggalkan.

Stesen relay Perigord diubahsuai: relay

Kerana kerja yang dilakukan di dalamnya, pembukaan pintu masuk mesti dipertingkatkan.

Stesen relay Perigord diubahsuai: perigord

Di atas pucat pintu, dua roda mengelilingi jalan pintas: "Ini adalah lengan yang membuat kami faham bahawa kami telah membeli sebuah penginapan bekas latihan."

"Saya suka dengan batu-batu lama, dan dengan kawan saya, kami jumpa penginapan penginapan lama ini dan jatuh cinta dengannya."

Stesen relay Perigord diubahsuai: batu

Kerja-kerja ini bermula dengan pembersihan yang sempurna dari persekitaran. Kemudian pembaca kami membongkar tanggam lama.

Stesen relay Perigord diubahsuai: dengan

Langkah halus, pembongkaran: "Kami membuat lubang di dinding di atas pembukaan untuk melepasi papan shoring, dan kemudian kami meletakkan alat di setiap sisi untuk menyokong bingkai." Di dalamnya, panel pintu dipenuhi dengan blok konkrit "untuk mengukuhkan kedalaman pembukaan".

"Saya bekerja dalam industri pembinaan sebagai metrik, dan mendapat manfaat daripada pengalaman dan nasihat rakan sekerja saya, dan banyak membaca dan meneliti Internet untuk memastikan saya tidak salah."

Stesen relay Perigord diubahsuai: perigord

Bagi setiap teluk, perhimpunan batu potong bermula dengan pelarasan sekeping sokongan. Yang terakhir diletakkan di tingkat mortar tingkat bastard.

Stesen relay Perigord diubahsuai: batu

Peletakan batu memerlukan banyak penanganan dan kebijaksanaan untuk mengekalkannya sebelum menutup. Penaik, disokong oleh papan, dipasang untuk memudahkan pemasangan lintel di jambs.

Stesen relay Perigord diubahsuai: relay

Batu-batu jambatan granit pintu lama dipotong semula, dibor dan dikikis, untuk menyatukan pelabuhan mereka dan mengamankannya ke dinding batu, mereka sendiri dipasang semula dalam batu.

Pengubahsuaian langkah demi langkah

Apabila menangani jenis kerja ini, risiko itu akan turun lebih daripada yang dijangkakan: "Kami mula merobohkan dan kami menyedari bahawa ia tidak berada dalam keadaan yang sangat baik." Kami kemudian membuang apa yang perlu jatuh, yang tentunya membayangkan kerja pembinaan: "Saya tidak pernah melakukan batu, tetapi ia tidak menakutkan saya." Untuk memelihara setem rumah, pembaca kami juga membuat keputusan untuk membuat rombongan lama dengan bantuan batu potong: "Untuk pintu masuk, kami menggunakan semula batu-batu yang telah kami hancurkan, tetapi untuk tingkap kami membeli batu-batu di dalam kuari, kami tidak menemui satu ukuran yang baik." Projek ini tidak mengecualikan pemulihan, contohnya untuk mencapai briket rombongan mata lembu. Yang kedua dibina dalam peraturan seni menggunakan templat yang terbuat dari kayu. Kerja yang akan berlangsung selama setahun setengah. Semua dengan kaedah: "Kami memulakan kerja tetingkap kedua dan pintu apabila tingkap pertama selesai supaya tidak melemahkan fasad rumah."

Stesen relay Perigord diubahsuai: dengan

Bagi bukaan di hadapan, bahawa mata banteng disokong pada bahagian yang tinggi. Garis besar itu dibakar dengan pemulihan briket.

Stesen relay Perigord diubahsuai: batu

Pintu masuk yang dipertingkat itu telah kembali semula. Lintel, seperti tingkap, diperkukuh dan berganda: kayu di dalam, granit di luar.

Stesen relay Perigord diubahsuai: yang

Kerja berpasukan untuk membuat template. Ia dibuat kepada dimensi pembukaan mata-of-beef dari chipboard: kontur bulatan mestilah sempurna.

Stesen relay Perigord diubahsuai: relay

Bersepadu di gable barat rumah, sotong membawa, dengan cara estetik, cahaya semulajadi di dalam loteng.


Arahan Video: